Jdi na obsah Jdi na menu
 


2019

Příspěvky

Podbrdský Pohár - Hrádek u Rokycan

1. 6. 2019

Tyto zkoušky jsou pořádány pod hlavičkou RK CZ a jsou moc krásné, skládají se z Lesních zkoušek a druhý den ze Speciálních zkoušek vodních prací. Enzíček byl již přihlášený dlouho a na poslední chvíli se uvolnilo místo, tak jsem dohlásila také Maybíska, proč nezkusit štěstí? Oba dva dny jsme si moc užili se skvělou partou známých a kamarádů, avšak klukům se moc nevedlo, štěstí při nich nestálo. Enzo došel pouze KLZ ve II.ceně , Maybe došel oba dva dny, KLZ i KZVP také ve II.ceně.

 
Celý příspěvek | Rubrika: 2019 | Komentářů: 0

WT Kostelní Střimelice RS CZ

27. 4. 2019

Nahlásila jsem kluky do třídy "M", říkala jsem si, proč to nezkusit? Hlavně v Enzíčka jsem věřila, ale převenila jsem naše kluky, ne, že by nevěděli, co jsou to rušivé markingy nebo neznali blindy, ale v této třídě je již překážka a to formou natažené sítě, klukům ani jiným retrívrům nedělá problém přeskočit překážku, ale s touto sítí se setkali poprvé a nechápali, cože to mají přeskakovat, když je jednodušší to nějak oběhnout , takže ani jeden z našich kluků neobstál, prostě aspoň víme, co zase trénovat! Nádhernou podívanou pro nás byla odpolední třída "S", na kterou jsem zůstali, abychom se pokochali výkony trailových psů. I tak to byl bezva výlet.

 
Celý příspěvek | Rubrika: 2019 | Komentářů: 0

DT Chrudim

23. 3. 2019

Poprvé letos si Míla s Enzíčkem vyzkoušeli Dummy trial, který pořádala Míša Tomcová pod záštitou KCHL. Kluci startovali ve třídě Novice, kde bylo přihlášeno celkem 11 psů. Samí zahraniční účastníci a převážně trialoví psi! Enzíček byl jediný golden  , kluci do této soutěže nastupovali s tím, že by byli moc pyšní ustát alespoň jedno - dvě kola.Vylosovali si číslo 11 a šli na to! V životě jsme na této soutěži nebyli, tak jsme vůbec netušili jak to bude probíhat (načteno jsme měli). V prvním "zahřívacím kole"  donesli 2 dummíky úplně s přehledem bez chyb (hodnoceno A, A), byli nadšení, že postoupili do druhého kola, kde pokračovalo již jen 8 psů. To již bylo kapánek těžší, ještě než kluci přišli na řadu, vypadli další 2 psi. Nervozita určitě byla, hlavně na mé straně, kdy jsem přihlížela jako divák. Nevěřila jsem vlastním očím, kdy byl Enzíček vyslán na "blind" a bravurně, ovšem za povelování Míly, dohledal dummy. Kluci si oddychli a čekali, kdo postoupí do dalšího kola. Avšak jejich číslo rozhodčí již nečetli, dostali hodnocení B, což není špatné, protože tam žádná vylučující chyba nebyla, ale dle slov Míši, prý bylo zbytečně moc chaotických povelů, takže do dalšího kola již nepostoupili. Ale i tak to byla obrovská zkušenost a pro Enzíčka veliký úspěch!!!! Když jsme se dívali na další 3. kolo, tak jsme zkonstatovali, že tady už by Enzíček stejně vypadl, kolo od kola to bylo těžší a těžší.Nicméně se budeme těšit na další DT a kluci se určitě znovu pokusí zdolat ještě to poslední 3.kolo!! 

 
Celý příspěvek | Rubrika: 2019 | Komentářů: 0

WT Mělník RS CZ

17. 3. 2019

Tak jako každý rok začínáme po sezóně honů dávat kluky kapánek do laťe a tím jsou pro nás WT, abychom jim připoměli, co je to poslušnost. Protože jsme neměli na trénování moc času, tak jsem kluky přihlásila opět do třídy "L". Počasí bylo jarní, vyšlo na jedničku, neděli jsme si všichni moc užili a setkali se opět s WTéčkovými přáteli. No a jak kluci dopadli???

Enzíček - 8. místo (17) - 83 bodů (100) - velmi dobrý

Maybísek - 12. místo (17) - 73 bodů (100) - dobrý

 
Celý příspěvek | Rubrika: 2019 | Komentářů: 0

Hony - bažantnice Ploužnice Ralsko

26. 1. 2019

Ani jsme to již neměli v plánu, ale moc by se nám po honech stýskalo, takjsme využili pozvání a dvě soboty jsme věnovali ještě honům, které jsme si pořádně užili a rozloučili se s touto sezónou.

 
Celý příspěvek | Rubrika: 2019 | Komentářů: 0

WT "funny" RS CZ

5. 1. 2019

V sobotu se naši kluci vydali na zábavné novoroční cvičení pořádané Retriever sportem CZ, bohužel to musel Míla zvládnout sám, protože já si v pátek udělala výron kotníku a v sobotu ráno jsem se nemohla postavit na nohu  Kluci startovali ve třídě M, kam je přesunula Romana Chobotská, prý že jsou šikovní, náramně si užili záludné disciplíny, Enzíček skončil na krásném 3. místě a Maybísek zaujmul poslední 5.místo.

 
Celý příspěvek | Rubrika: 2019 | Komentářů: 0